En smula agg

Ska vi prata om det här fruktansvärt irriterande ”jag gillar inte den här låten, så det här var skit”-attityden som Pernilla Andersson (och Tommy Körberg) har i True Talent, eller?

Vi börjar med att klargöra att jag gillar Pernilla Andersson. Annars. Däremot kan jag inte med den här ”näsan i vädret”-attityden vad gäller musik och kvalitet. Att musik som inte är radiomusik på något sätt automatiskt har mer kvalitet, att det är riktig musik. Nyhet: musik består av toner, låtar består av toner, låtar är musik. Musik är musik är musik. Liksom. Att en viss typ av musik inte går hem i alla Svenssonhem betyder faktiskt inte att det är något alldeles speciellt med den musiken. Det är helt enkelt bara musik som en mindre skara människor tilltalas av. Simple as that.

FÖR DET HAR INGET MED KVALITET ATT GÖRA.

Och har Pernilla Andersson ens reflekterat över att det hon dissar hos publiken och tittarna som röstar faktiskt är jämförbart med hennes eget icke-gillande av populärmusik? Hon sågar ett framträdande för att låten inte tilltalar henne. Då är det bara skit. Ok. Men det är inte så att hon är där för att bedöma framträdandet i sig och inte själva låten? Sist jag kollade var det här en tävling om Sveriges bästa röst, inte Sveriges bästa låt. Det här får ju henne att framstå som direkt inkompetent som jurymedlem om hon inte kan kliva av sina höga hästar ens för att fundera över om artisten (eller förlåt, adepten) har gjort ett bra jobb med det materialet som personen har valt. Skitsamma vad Pernilla Andersson har för högst personlig åsikt om själva låten. Ingen bryr sig faktiskt. Snarare tvärtom. Vi vill inte veta. Alls.

Jag blir så oerhört provocerad av när folk skriver andra på näsan på det där viset. Allra helst när hon antyder att artisten/adepten är dum i huvudet som valde den eller den låten enbart baserat på hennes ohmighty-smak. Det får mig att inte vilja gilla Pernilla Andersson alls. Eller hennes adepter för den delen.

Fast jag gillar Paulina och jag gillar Linnea. Däremot förstår jag varför det var de som fick duellera i söndags. Paulina är så anonym på något vis. Hon går inte genom rutan, som det så fint heter. Det är inget fel alls på hennes röst eller hennes val av låtar, men något med hennes person gör att man inte får samma relation till henne som till de andra deltagarna. Och kalla det här programmet annorlunda än Idol, men det är ändå ett program som går ut på att skapa en relation med tittarna (för att bli röstad på). Och vad gäller Linnea – hon är skitduktig och når i och för sig ut till tittarna på ett helt annat sätt, men hennes duett med vadhonnuheter blev ett platt fall pga att kemin saknades total dem emellan. Där har vi anledningen till att Paulina och Linnea fick duellera. Det har ingenting att göra med att tittarna inte förstår deras musik. Snacka om att idiotförklara personerna som programmet vänder sig till!

GAH!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s