Snälla internetfolket, hjälp mig!

Vårt nätverk går och gömmer sig varje eftermiddag/kväll. Varför gör det så? Datorn hittar alla nätverk i grannskapet utom just vårt. Och routern vill inte fungera som den ska. Bara lite då och då. VARFÖR GÖR DEN SÅ?!

Mvh
Vad_skulle_en_göra_utan_mobilen?

Annonser

3 reaktioner på ”Snälla internetfolket, hjälp mig!

 1. För att ni har samma trådlösa kanal som routern levererades med och snorisar och vuxna kommer hem och börjar använda sina datorer och då orsakas det en krock i den trådlösa trafiken. Byt kanal och om möjligt även frekvens på routern.

   1. Ooookej… Alltså, i inställningarna för det trådlösa nätverket, i routern, finns möjlighet att välja kanal. Eftersom Svensson och deras vänner aldrig ändrar någon kanal, så blir det trångt i luften under de tidpunkter när folk surfar som mest.
    Man kan då – för att undvika störningarna – gå in i routerns konfigurationsgränssnitt och byta kanal till en som inte är så frekvent använd och på så sätt undvika dessa krockar.
    Dessutom är nästan alla routers inställda på att arbeta på 2,4 Ghz bandet och om man har en nyare router kan man även välja att använda sig av 5 Ghz bandet.
    Genom att byta kanal och byta frekvens kan man minimera ”krockarna” med grannarnas nätverk.
    Dessutom är den teoretiska och även faktiska överföringshastigheten högre på 5 Ghz bandet, varför det även kan gå lite fortare i internettrafiken om man byter till detta frekvensband.
    OCH om du inte har lösenordsskyddat din trådlösa uppkoppling måste du göra det, nyss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s