Sak jag stör mig på:

Om man på exempelvis stan ser ett antal personer stå eller gå i klunga av varierande storlek och pratar ett annat språk än svenska – då verkar majoriteten tycka att dessa personer ska viska när de pratar med varandra. Det är tydligen oerhört störande att behöva gå/sitta/stå där och lyssna på ett språk man ej förstår.

Så kan man samtidigt se ett annat gäng personer som också pratar lite högre med varandra fast på svenska (dock utan brytning, mycket viktigt) – och tänka sig! Inte en människa höjer på ögonbrynen!

Varför retar sig folk nåt så grönjävligt på att bli tvungen att höra ett språk de inte förstår? För här handlar det ju definitivt inte om att man är femte hjulet i ett sällskap och också vill kunna förstå vad övriga sällskapet säger. Det handlar om att man råkar förbi några som pratar ett annat språk. Orka! Som ungdomen säger. Folk! Som jag säger. Det är äckligt att se hur folk liksom höjer sig själva över andra och anser sig vara mer värda att vistas offentligt någonstans överhuvudtaget. Äckligt, i tell you.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s