Dagens lästips

Häromdagen satt jag och skrev på ett inlägg om ”hen” som slutligen hamnade i utkast, opublicerat. Det visade sig att jag suttit och skrivit cirka exakt det Hanna skrev i en krönika, fast lite sämre. Så istället för att publicera mitt lite sämre inlägg beordrar jag er att gå och läsa hos henne.

En kan tycka att allt redan är sagt och att den här debatten är gammal som stenåldern, men eftersom missförstånden fortsätter frodas behöver debatten fortsätta. Inte för att det är världsviktigt att alla börjar använda ordet hen, men språk är levande och i ständig utveckling. Vi lånar ord från andra språk, vi kommer på nya ord som saknas i språket. Det är så det har gått till sedan urminnes tider. Läs på innan du går i taket.

Obs också att hen inte är ett låneord. Det är inte det engelska ordet för höna. Det är skapat utifrån HaN och HoN där man helt sonika satte en annan vokal i mitten. Så det är inte ett slangord för fitta, det är inte ett djur – det är ett nytt svenskt ord. Det är ju inte så att det inte redan finns en hel bunt med ord på svenska som också finns i engelska språket fast med en helt annan betydelse. I give you pink, kiss, sex.

Ja, nu ska jag sluta för det här skulle bli ett rent länkinlägg. Så, som sagt, gå in och läs.

Annonser

2 reaktioner på ”Dagens lästips

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s