”Våra egna”

Kan vi prata om ”våra egna” och vilka det är?

Det ska ske en insamling av julklappar till behövande barn och föräldrar i vår stad till veckan. Mycket fint initiativ! Vill man kan man ju köpa saker naturligtvis, men tanken är ju samtidigt återvinning – gå igenom era och barnens saker, slå in saker som inte används och skänk till de som inte får några julklappar.

Det står inget om vilka de här föräldrarna och barnen är som inte får några julklappar, men tydligen är det väldigt viktigt för vissa. Åtminstone verkar det så eftersom jag har hört frågas både här och där om klapparna kommer gå till svenska barn eller till asylsökanden. Som att det inte räcker med att de kommer att ges till föräldrar och barn som inte får några julklappar? Är svenska barn och föräldrar mera värda att få julklappar än barn och föräldrar från andra länder? ”Jamen, ska vi inte ta hand om våra egna först?”. Men vilka är ”våra egna”?! Personer som bor i Sverige? Personer som bor i vår stad? Personer som har ljus hud och blont hår? Kan man kanske tänka att ”våra egna” kort och gott är människor? Människor som vemsomhelst? Måste man ha svenskt pass för att vara värd julklappar?

Annonser

4 reaktioner på ””Våra egna”

  1. Heja dig!
    Jag har faktiskt också fått den frågan när jag pratat mej varm om detta initiativ.
    Vi lovar varann att säga ifrån på skarpen vem som än säger det nästa gång. (För det blir tyvärr fler gånger gissar jag.) Tummis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s