Antifeminister, se hit!

Kvinnor som är antifeminister. Som suckar och himlar med ögonen och ba: ”åh, jag blir så trött på allt genusfjant! Låt pojkar vara pojkar och flickor vara flickor!”.

Alltså, var ska en börja?

Män har ett högre värde i samhället idag. Det vet ju alla om. De sitter på de högsta posterna, de har de saftigaste lönekuverten osv osv. Inte alla naturligtvis, men majoriteten av de som sitter på höga poster, majoriteten av de som tjänar storkovan osv osv är män. Väldigt många, både kvinnor och män, har inget problem med det. För så har det alltid varit. Vanedjuret som är människan.

Så tittar vi på kvinnan och det värdet hon har i samhället idag. Majoriteten av de som blir misshandlade av sina partners är kvinnor. Majoriteten av de som blir våldtagna är kvinnor. Har det hänt någonting överhuvudtaget med hur samhället ser på kvinnor som blir misshandlade och våldtagna? Har synsättet på dessa kvinnor på något sätt överhuvudtaget utvecklats och gått framåt, blivit modernare? Har vi ens närmat oss att skifta vårt dömande fokus från den utsatta kvinnan till den utövande mannen?

Svar: nej. Varför? För att det inte är ett prioriterat problem eftersom det är främst kvinnor som blir utsatta. Det är en sanning som ingen kan bortse från.

Nu kan vi titta på våra egna barn (eller barn i vår närvaro, om vi inte har egna).
Har du en son? Passar han in i ramen för vad som är manligt och accepterat? Grattis till honom. Passar han inte in i ramen, är han månne lite tyst, känslig och inte visar intresse för de ”manliga” godkända sakerna? Sorry, honom kommer samhället att försöka göra om till någon helt annan. Så att han blir en ordentlig man. Den personen han är kommer inte att bli accepterad.
Har du en dotter? Är hon en sk. ”pojkflicka”? Då kan du sträcka på dig och vara stolt. För så långt är allt finemang. Är hon däremot tyst, känslig och visar intresse för de ”kvinnliga” godkända sakerna? Sorry, hon kommer försvinna i mängden och aldrig få en chans. MEN – oavsett om du har en ”pojkflicka” eller en ”typisk” flicka, kommer de aldrig ha samma värde som en man. En ”pojkflicka” kan komma nära, men aldrig ända fram. Och blir hon våldtagen eller misshandlad är hon ändå inte vatten värd. Hon kommer få kämpa med näbbar och klor för att bli trodd på, att inte bli dömd. På samma sätt som alla andra flickor. Då räcker det inte med skinn på näsan och ett jävlaranamma. En kvinnas kropp är aldrig helt hennes egen. ”Skapt för att behaga”. Så även din dotters kropp.

Förutsatt att vi behåller de synsätt vi har idag. Att vi låter ”pojkar vara pojkar och flickor vara flickor” och inte orkar med sånt där ”genusfjant”.

Annonser

En reaktion på ”Antifeminister, se hit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s