Löjlig diskussion?

Om man tycker att diskussionen om huruvida kvinnor ska få välja att ha håriga armhålor eller inte är löjlig, kan jag meddela att så länge en person blir uthängd på nätet, totalt mobbad och folk känner ett behov av att få uttrycka sitt äckel och totala avsky för den personen för att hon inte rakar sina armhålor – så länge det är så behöver sådana diskussioner finnas. Det är inte feministerna som gör det till en hjärtefråga till att börja med. Den skulle inte finnas om det vore så att kvinnor fick välja att se ut hur de vill. Så länge folk provoceras så till den milda grad att de (= vuxna människor) mobbar personer som avviker från det lena, mjuka idealet behöver diskussionen finnas. För att den bidrar till att kvinnor ska vara stöpta i en form för att behaga. Att behagandet är vår främsta uppgift här på jorden. Och behagandet som enda uppgift leder naturligtvis till att vi är mindre värda. Vi finns för männens skull.

Och nej, jag tror inte att någon medvetet går runt och tänker att kvinnan enbart finns till för att vara vacker på en mans arm och underlätta hans liv (eller ja, någon kanske), utan det är en syn på kvinnan som bara fortlever utan att någon ens behöver tänka den tanken. Vedertagen ”sanning” vid det här laget. ”Så som det alltid har varit”.

Det är klart det verkar löjligt om man inte ser helheten. Om man väljer att bortse från varför kvinnor ska raka sina armhålor. Vem har bestämt att det måste vara så? ”Det är fräschare”, säger cirka 100% att de upprörda. Okej, så alla män som inte rakar armhålorna, de är sjukt ofräscha? Tror dessa personer på allvar att håret under kvinnors armar skulle ha en annan karaktär än den under mäns armar? Eller tänker de att man lättare luktar svett med hår och en kvinna får inte lukta svett medan det är helt okej (och ibland lite sexigt) om en man gör det? För en kvinna måste lukta blomsteräng för att behaga?

Jag minns i tonåren när pubertetssvettproduktionen började komma för många, tjejer som killar. Flera i min klass (tjejer) som ändå svettades helt normalt använde Absolut Torr så att de blev skinnflådda. Allt för att förhindra att någon ens anade en pust av svettdoft från deras kroppar. Får killarna lära sig detta beteende? Nej. För liksom allt annat får killar lära sig att de är okej som de är, medan tjejer får lära sig från extremt tidig ålder att de måste ändra på sig för att vara okej.

Visst kan det ställas krav på en killes utseende också, rent attraktionsmässigt. ”Han ska se ut si, han ska se ut så”. Stora muskler, rakad bröstkorg osv osv. Men det är ändå krav från enstaka individer. Inte från hela jäkla samhället. Så det är skillnad. Även om alla krav på hur en person ska se ut för att vara accepterad är helt uppåt väggarna. Väldigt sällan (för att inte säga aldrig) döms en kille ut av majoriteten av befolkningen för att han är äcklig och vidrig pga något utseenderelaterat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s