Öppet brev till skämtkramare

Jag skämtar väldigt ofta. Skrattar faktiskt nästan genom varje fikarast på jobbet och stor del av tiden jag umgås med kompisar.

Aldrig någonsin skrattar och skämtar jag om saker som är antifeministiska, rasistiska eller homofobiska. Och vet ni vad? Det går hur bra som helst att ha roligt ändå. Mitt liv är på intet vis tomt och humorlöst. Tvärtom.

Det är inte sällan man diskuterar om man får/bör skämta om vad som helst. Min åsikt: det du finner roande säger en del om dina värderingar och din syn på kvinnor/personer av annat ursprung/homosexuella. För du skrattar inte åt ett sådant skämt om du inte tycker att det ligger sanning i det. Vill du bidra till att fördomar förstärks och att kränkningar fortsätter spridas, be my guest.

Om någon sedan anklagar dig för att vara antifeminist/rasist/homofob kan du ju åtminstone förstå varför. Och om du slåss med näbbar och klor för din rätt att spä på fördomar och sprida kränkningar, stå för din antifemistiska/rasistiska/homofobiska åsikt och försök inte försvara dig med att det bara är skämt. Humor är aldrig någonsin en giltig ursäkt för att nedvärdera någon annan.

Och som vanligt är inte den som säger emot dig ful och hen kommer inte hålla med dig om hen får ligga. Chockerande men sant. Folk kan ha avvikande åsikter utan att det är en direkt effekt av deras utseende eller deras liggfrekvens. Vänligen ta djupa andetag och ta in. Och som den vuxna människa du är – ta ansvar för dina handlingar utan att bli fem år gammal mentalt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s