Punktvis

– Det gick förvånansvärt bra att jobba igår. Som vanligt när jag har varit borta ett tag blir jag så där överlycklig när jag kommer tillbaka pga har så roligt jobb och världens bästa kollegor. Gick dock hem tidigare och kraschade av tröttma på soffan.

– Hann se Real Housewives of Beverly Hills igår. Nya för den här (?) säsongen är David Foster och hans fru Yolanda. Jag hatar dem. David sa följande: ”Jag förstår inte att så många kvinnor är så fruktansvärt dåliga på att vara hemmafruar”. [spyr tarmar ur mig] och Yolanda aka Fru Is sa: ”En berusad kvinna är det fulaste som finns”. Jag orkar inte. Jag. Orkar. Inte.

– På kvällen var det min nya favoritserie Nashville. Gillar den så himla mycket! Men naturligtvis hann jag störa mig på saker där också. ”Jag respekterar kvinnor för mycket för att ligga med någon innan äktenskapet”. Sånt där som vi kvinns ska ”ooooh:a” och ”aaaah:a” över. Han respekterar oss. Fast allt han egentligen säger är att kvinnor ska höja sig över sådana saker som lust och vara Madonnan. Då får vi hans respekt. Och ja, jag fattar att det är en tv-serie och att den där killen inte finns på riktigt. Men den där synen finns i allra högsta grad. Blä.

– En kille i svenska snowboardlandslaget har blivit petad pga sin usla kvinnosyn. Vilket naturligtvis är hur jäkla bra som helst. Dock ger man honom öppningen ”om han kan tänka sig att omvärdera och ändra sina åsikter är han naturligtvis välkommen tillbaka”. Så med andra ord tar jag det som att det enbart handlar om att plocka poäng. Snart är han tillbaka. Säger Pessimistiska Petronella. Hur det än blir är det dock skitbra att det markeras och tydligt visas att det inte är okej.

– Det här att folk ”argumenterar” genom att säga att den andra personen är ful. Kan vi inte bara en gång för alla lyfta upp att det betyder att man vet att den andra personen har rätt och att man inte har något att komma med som motargument? För vad fasen har utseendet med en åsikt att göra? Hädanefter tycker jag att vi översätter ”du är ful” med ”du har rätt”. Fint så.

 

Annonser

En reaktion på ”Punktvis

  1. Pingback: OCH! | Camelliss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s