Förtydligar lite

Gårdagens inlägg om skämtkramare syftar alltså på alla som slåss med näbbar och klor för att få fortsätta lägga ut högst tveksamma skämt på Fejjan, driva en kvinnofientlig blogg som bara är ”på skämt” (ja, jag menar Kevin Bäckström) och bara i största allmänhet tror att de måste värna om sin yttrandefrihet om någon kritiserar deras skämt. Om det på något sätt var oklart, menar jag.

Många tycker ju att en ska slappna av och försöka engagera sig i viktigare saker än något så löjligt som ett skämt. En är liksom party poopern som kommer där och ba: PANG! Nu ska jag göra era liv skittråkiga forever and evah och ingen får någonsin skratta åt något igen, vi ska bara sitta här med håriga armhålor och diskutera kvinnans roll i samhället. G R A V A L L V A R L I G A. Männen ska vi fängsla på en öde ö och sedan lägga oss i en stor lesbisk ormhög och vara fula. Sedan kommer människosläktet as we know it att dö ut pga vi fick ingen stadig kuk. Snipp snapp snut osv osv.

Kan vi lite vända på steken och lyfta upp tanken att det kanske är skämtkramarna som borde engagera sig i något viktigare än att försvara sin rätt att få skämta ett nedvärderande skämt? Vi som kritiserar skämten har i alla fall ett syfte som är bra mycket vidare än att förbjuda dig att skämta ett specifikt skämt. Vilket är ditt syfte att försvara ditt skämt? Kan det möjligen vara det att du känner dig bortgjord och inte kan hantera kritik? Ett värdigt syfte indeed.

Sedan tycker jag att vi ska fundera lite över det här som HanaPee skrev häromdagen, om det att nedvärdera kvinnor är så accepterat i samhället att många inte ens höjer på ett ögonbryn (snarare skrockar folk igenkännande, hö hö hö). Vi kvinnor ska dessutom ta det för vad det är – ett skämt – och så ska vi sluta vara så förbannat överkänsliga och premenstruella.

”Hej, jag tycker du är mindre värd än vad jag är”.
Korrekt reaktion: ”Hahahahahahahahaha!”.

Annonser

2 reaktioner på ”Förtydligar lite

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s