Men ja!

Jag satt och funderade över det här igår, varför man säger ”grattis” till kvinnor på Internationella Kvinnodagen. Vadå ”grattis”? Grattis att ni inte har samma rättigheter som män? Grattis till vadå?! Att vi ser er en dag av 365? Och så läste jag det här och kände att ja, precis så.

I ett kommentarsfält på Fejjan kunde jag läsa en dialog om varför man bara lyfter fram negativa saker när det gäller jämställdhet. Tja, kanske för att belysa att trots den otroliga jämställdhet vi tror oss ha här i Sverige är det långt ifrån jämställt?  Jämställt är det när vi inte behöver ha de här diskussionerna längre, då Internationella Kvinnodagen inte är nödvändig längre. Plus att det heter INTERNATIONELLA kvinnodagen, vilket även betyder att vi behöver belysa hur kvinnor har det i andra delar av världen. Sverige är långt ifrån jämställt och ändå har vi kommit sjukt mycket längre än de flesta andra länder i världen.

Och om ni undrar vad den här dagen är till för och vad vi kan göra, läs detta. Så skit i blommor och presenter och fundera över attityd och värderingar istället.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s