Ursäkta att jag är er kund och bidrar till att du har ett jobb

Jag var med om den märkligaste grejen på en av stans mataffärer igår. Hen i kassan pratade med kunden innan mig och var helt trevlig och log och så som personer i kassor brukar göra. Sedan kastade hen en blick på mig, blev helt svart i blicken, mungiporna droppade cirka så många grader det behövs för att se skitsur ut och hen kunde knappt få ur sig vad jag skulle betala pga var tydligen så himla jävla skitirriterad på att behöva expediera mig. Öh?

Och nu tror ni säkert att jag inbillade mig, men icke. Det var som att vända på en hand – den skillnaden i bemötande. Jag känner knappt ens igen hen och har ingen aning om vem hen är. Har bara ett svagt minne av att hen har varit så mot mig en gång tidigare. En förklaring kan vara att hen kände personen innan mig i kön och kanske alltid bemöter okända människor på detta fantastiskt otrevliga sätt.

Fölk i serviceyrken som inte fattar att de representerar företaget. Det var för övrigt samma affär (men inte samma person) där jag förut fick en pik om att jag kunde få gå på sminkkurs hos hen i kassan och lära mig att sminka mig. Varför jag går tillbaka till denna butik är en gåta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s