Tänk om…

Alla sitter och rapar det där igen, att Sverige har problem med invandringen. Någon (läs: SD) påstår det och alla köper det, verkar det som. Hur ska vi lösa problemet med invandringen? När en får siffror på exakt hur ”stor” invandringen till Sverige är känns det ju helt befängt att vi pratar om invandringsproblem i Sverige. Tänk om det inte är invandringen som är problemet utan attityden hos folk i Sverige i allmänhet? Detta ”vi och dom”-tänk som sprider sig som en jäkla könssjukdom, ”rädda sig själv, skit i andra”-mentaliteten.

SD vinner billiga poäng på att påstå att vi har problem med invandringen, folk köper rakt av och voilá, det var tydligen allt de behövde göra. Ingen verkar speciellt intresserad av att titta närmare på vilken politik SD för i övrigt. Att det ens är möjligt att vinna tillräckligt med röster enbart på vidrig människosyn är inget annat än provocerande och extremt deprimerande. Att de som röstar inte ens inser vad de röstar på, eller ens bryr sig, är inget annat än provocerande och extremt deprimerande.

Det här stycket från det här inlägget säger precis det jag skulle vilja säga till alla som röstar på SD:

Jag undrar. Om vi verkligen rensar ut alla invandrare och lämnar Sverige till svenskarna, vilka ska SD skylla på då när klyftorna ökar, jobben försvinner och de fattiga svälter på boendena för att högerpolitiken premierar vinster framför välfärd, “eget ansvar” över statligt finansierad sjukvård osv? Vilka finns kvar att lägga skulden på när somalier, romer, etiopier, araber osv inte finns kvar?

Med retoriken ”det är alltid någon annans fel” betyder det ju i förlängningen att om SD faktiskt får som de vill, då måste de ge sig på de svaga som blir kvar. Om man ska dra slutsatser utifrån den här statistiken som säger att SD:s väljare främst består av människor utan eftergymnasial utbildning, är det kanske inte helt uppåt väggarna att påstå att en del av de svaga som blir kvar blir… SD:s väljare?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s