(O)verklighet

Det känns i ganska hög grad overkligt just nu. Som att jag bara går runt i en bubbla medan livet går vidare runt omkring  mig. Minnen från vaket flashar förbi och jag vet inte ens om det är något som verkligen har hänt. Jag vet ju att det har hänt, men jag får stanna upp och påminna mig om att det faktiskt hände. Att det inte är en dröm eller en film jag har sett. Det hände på riktigt.

Idag ska jag på begravning. Den första av två. Så himla overkligt.

Annonser

2 reaktioner på ”(O)verklighet

 1. Inte för att det på nåt sätt hjälper, men just det där att livet börjar kännas helt overkligt, och att det är snudd på overkligt att personen i fråga är borta för gott, verkar vara en helt normal reaktion. Jag gick en hel sommar och tänkte ”När X kommer tillbaka måste vi göra det och det” i bråkdelen av en sekund innan jag kom på att X var borta för evigt. Oerhört påfrestande! Man får härda ut så gott man kan. Till slut tar hjärnan in vad som hänt på riktigt. Stor kram!

 2. När C var sjuk hade jag ju vetat väldigt länge att hon inte skulle överleva sin sjukdom. Jag tyckte jag var förberedd med blev ändå väldigt chockad när jag fick beskedet att hon somnat in. Jag hade ju så sent som dagen innan sms:at med henne.

  Det blev väldigt svårt att ta in att hon inte fanns mer. Det var så otroligt overkligt att hon var borta och att jag aldrig mer skulle få träffa henne. Vi var utomlands när hon begravdes och det gjorde att det avslut en begravning innebär, aldrig kom för mig.

  Jag har ibland tänkt att det fanns en mening med att jag inte kunde närvara på begravningen, att jag inte skulle ha klarat av det. Men jag tänker oftare och oftare på att jag nog skulle ha behövt det avslutet för att kunna förstå.

  Fortfarande kan jag tänka att ”men det måste jag ringa till C och berätta!” trots att det gått 4 år sedan hon dog. Blir lika ledsen varje gång jag kommer på att det inte går att ringa till C längre…

  Sorgen tar tid.

  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s